Duurzaam leiderschap, met groeiende medewerkers en ervaren teams die de steeds veranderende werksituaties aankunnen. Voor veel organisaties klinkt het mooi, maar lijkt het moeilijk te bereiken. Teveel focus om op korte termijn de klus te klaren en de omzet te realiseren, is precies datgene wat duurzaam succes in de weg staat.

De leiderschap- en teamprogramma’s van OutdoorTeamTraining zijn toepasbaar op een brede selectie van teams en organisaties. Ze helpen om de kortetermijnproductie en winst in balans te krijgen met het vermogen om dat ook op langere termijn te blijven doen. Met meer betrokkenheid, slagkracht, productiviteit en creativiteit vanuit de teams en medewerkers.

1. Nieuwe teams en teams in verandering
2. Duurzaam leiderschap
3. Internationale teams
4. Netwerkgroepen
Nieuwe teams en teams in verandering

Jurjen Knoester: ‘Wij richten ons op teams die moeten meegaan met veranderingen. Neem de zorgsector. Daar verandert op dit moment enorm veel; niets lijkt hetzelfde te blijven. Hoe moet je daar als team mee omgaan?

‘Wij maken teams sterker en steviger, zodat zij de storm die ze nu meemaken kunnen doorstaan. Krachtige teams zullen zelf mede hun richting bepalen, zullen meer plezier en minder uitval laten zien en hebben een grotere meerwaarde voor organisaties omdat ze proactief aan de slag gaan in plaats van stilzitten en klagen.’

Beide trainers hadden het gevoel en het energieniveau van het team snel door, en dat was erg prettig. We kregen inzicht in de dingen waar we mee aan de slag moeten als we onze doelen wilden bereiken. De training leverde ons erg veel op, vooral de eerste dag! Het heeft ons team echt dichter bij elkaar gebracht. En ik kan eigenlijk geen verbeterpunten bedenken. Ik heb genoten van het hele proces.

Louise O’Connell na een tweedaags programma voor UBM Live.

Duurzaam leiderschap

Outdoor Team Training richt zich niet alleen op uitvoerende medewerkers. Ook managers en leidinggevenden zijn bij Outdoor Team Training aan het juiste adres. ‘Leidinggeven is mensenwerk. Iedere manager neemt zijn kennis en kunde, zijn kwaliteiten en zijn goede en mindere gewoonten in het leidinggeven mee. Het ene kenmerk zal zijn functioneren binnen een team versterken, het andere juist verzwakken. Wij trainen deze sleutelfiguren om hun softskills van leiderschap op een hoger niveau te brengen. Dat heeft een enorme impact op de hele organisatie en helpt hun teams om ook op de lange termijn succesvol te zijn.’

“Ik ben momenteel erg bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling, en deze workshop sluit daar nog meer op aan dan ik vooraf had verwacht. Ik heb veel tools meegekregen waar ik praktisch wat mee kan, een ideale oplossing voor als je bijvoorbeeld problemen hebt met planning, tijd, en de verdeling van je energie. Dit komt allemaal naar voren bij persoonlijk leiderschap, maar zeker ook bij leiderschap over anderen. Daar aan werken wordt dus de volgende stap.”
Florian Klepper

Internationale teams

Jurjen werkt graag voor internationale organisaties. ‘De dynamiek binnen internationale teams is erg leuk. En gelet op cultuurverschillen, zoals op het gebied van communicatie en samenwerken, is er vaak veel te winnen. Duurzaam leiderschap en samenwerking hebben juist op deze teams veel impact. Hier kunnen wij echt het verschil maken, met korte krachtige sessies die de teams de kans geven om in de dagelijkse praktijk zelf een verbeterslag te maken. Maar dat vraagt nogal wat van de bedrijfscultuur en het leiderschap omdat het zulke grote organisaties zijn. Ik vind het fantastisch om met deze teams en mensen aan de slag te zijn.’

Het was geweldig om na deze twee dagen terug te komen met een duidelijke strategie die het hele team begreep. Zowel Jurjen als Paula gebruikten allerlei manieren om ons als groep samen te laten werken en we lieten elkaar voor het eerst meer van onszelf zien. Voor ons team was dit enorm positief. De verschillende outdoor activiteiten waren super en gaven ons de kans om verschillende aspecten van onze persoonlijke en teamrollen te verkennen en uit te breiden. We hebben meer invloed en slagkracht als team. Mijn tip aan Jurjen, doe meer van hetzelfde!

Gemma Strachan, 2012 , team en strategie ontwikkeling nabij Londen, Engeland. 

Netwerkgroepen

Ook netwerkgroepen kunnen veel baat hebben bij duurzaam leiderschap. ‘Netwerkgroepen kennen een eigen dynamiek. De leden zetten zich niet in voor “de organisatie”, maar “voor elkaar”. Zij zijn elkaars ambassadeurs. Dat vereist veel onderling vertrouwen en een hoge mate van persoonlijk leiderschap. Wij hebben de middelen om dat vertrouwen op een hoger niveau te brengen.’

Een aantal groepsleden stond aanvankelijk sceptisch tegenover dergelijke initiatieven. De manier waarop Jurjen met zijn zeer respectvolle, humoristische maar trefzekere benadering de groep binnen no time voor zich won, dwong bij iedereen veel respect af. Via een zeer eenvoudig spelletje legde hij de nadruk op afspraken maken, afspraken nakomen en vertrouwen geven. De groep heeft daar vele maanden op kunnen teren.

Bert Mol, 2014, eigenaar van Tekst op Maat en lid van business-netwerkgroep BBC FIDES in Zeewolde.