Jurjen Knoester teamcoach
Jurjen Knoester heeft meer dan dertien jaar ervaring met werken met teams. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen bureau waarin hij ervaringsleren combineert met progressiegerichte teamcoaching.

Jurjen heeft in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittanië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten teams en mensen begeleid in hun ontwikkeling. Hij werkt daarbij vaak samen met een geselecteerd aantal coaches, trainers en organisaties die een meerwaarde betekenen voor zijn programma’s en verzorgt op die manier moeiteloos trajecten binnen grotere organisaties.

De achtergrondmethodiek (een combinatie van ervaringsleren en progressiegerichte teamcoaching)leidt voor opdrachtgevers en teams snel tot aansprekende resultaten. Omdat dit groepen en deelnemers uitnodigt om hun eigen stappen vooruit te ontdekken en te nemen.

 

Jurjen weet een outdoorprogramma naast het trainingsaspect, tot een beleving te maken! Het managementteam van Hotel Galamadammen heeft o.a. het outdoor koken (in november!) als zeer bijzonder ervaren (Koud hebben we het niet gehad). Bovendien regelt Jurjen alles perfect tot in detail. Een absolute aanrader!”
Gerard Haitsma, Accountmanager bij hotel GalamaDammen.

‘We hebben samen veel tijd gespendeerd aan het opstellen van het programma. Dat is één van de goede eigenschappen van Jurjen: hij luistert bijzonder goed, is sterk in brainstormen, staat open voor alle ideeën en implementeert de bruikbare in zijn programma’s.
Jennifer Allen, APMT,  2014.

Wat maakt Outdoor Team Training zo bijzonder?

Jurjen: ‘We zijn een kleine, snel reagerende en flexibele organisatie. Het is iedere keer een uitdaging om een training zo in te richten dat er maximaal contact en verbinding ontstaat. Met het resultaat dat de opdrachtgever zoekt. We bieden de deelnemers inzicht in gedrag en communicatie om als team een volgende stap te kunnen zetten. Dat lukt alleen als je ook plezier hebt met elkaar. Onze trainingen kenmerken zich door veel doen, veel actie, veel plezier, een snufje confrontatie en vooral een stevige dosis onderlinge verbinding.’

‘Laat ik een voorbeeld noemen. Hoe zit het met de samenstelling van het team? Wij helpen teamleden elkaar beter te begrijpen en botsingen op te lossen die ontstaan door verschillende communicatiestijlen. Een ander voorbeeld. U wilt een teamdag om na vele personeelswisselingen weer een geheel te smeden. Prima. Maar waarom verlaten zoveel medewerkers deze organisatie? Hoe zit ’t met de cultuur van de organisatie? Moet dáár niet aan gewerkt worden?’

‘Onze trainingen zijn erop gericht om medewerkers, de teamleden nog meer in hun kracht te zetten en om de onderlinge connectie binnen teams te versterken. Dat kan in alle lagen van een organisatie, van de werkvloer tot en met het management. ’